Българският екстремен ендуро шампионат стартира този уикенд в Стара Загора

Enduro Stara Zagorya
-

Ендуро клуб “Луда Работа Crazy Job” ще е домакин на 1-ия кръг от Българският Екстремен  Ендуро Шампионат – „ХАРД ЕНДУРО СТАРА ЗАГОРА 2023“. Състезанието ще се проведе идният уикед (8-9-ти април), съобщиха от Българската федерация по мотоциклетизъм.

До момента заявки за участие в традиционните класове Pro, Expert, Standart, Senior, Woman и Junior са подали над 250 състезатели, очакват се и представители от Гърция. Организаторите са подготвили и специално трасе за клас „Х-mini junior“ (между 8 и 10 години), като за участие са се записали над 20 деца. Какво да очакват ендуро състезателите край Стара Загора и какви са новите елементи – за БФМ разказа Димитър Чукуров – председател на „Ендуро клуб Луда Работа“:

„Направили сме няколко промени за 2023, продължаваме да работим и в момента. Затвореното трасе ще копира трасе за Суперендуро, много технично и бързо трасе, което е и много атрактивно. За навигацията ще използваме миналогодишното трасе, но сме го обърнали наобратно. Ще се преминава и през кариера „Змейово“, като тази част от трасето наподобява кръга от Световния шампионат „Еrzbergrodeo“.

ПРОГРАМА НА СЪСТЕЗАНИЕТО

 

08.04.2023 – Събота – Навигация

09:30 – Oткриване и брифинг за състезателите

10:00 – Старт на първи участник

09.04.2023 – Неделя – Ендурокрос

09:00 – Записване и свободни тренировки по класове

10:00 – Старт на първа серия

13:00 – Край на състезанието

14:00 – Награждаване на победителите

loading...
#
предишна статияНаставникът на националите отговори на Арда
Следваща статияЛампард с първи думи след завръщането си в Челси