Наш корав момък смаза чех в Йезоло

0
17112177042

Христо Димов спечели по безапелационен начин Световната купа по кикбокс в стил „лоукик“ при мъжете до 63,5 килограма на големия форум в италианския град Йезоло.

Здравенякът oт град Твърдица записа три поредни победи, като в последната битка надделя с 3:0 съдийски гласа срещу Лукас Барис (Чехия).

Родните бойци се представиха изключително силно в надпреварата в Италия, която е първата от общо четири за годината Световни купи от календара на Световната федерация по кикбокс „ВАКО“.

Още българи станаха носители на Световната купа в Йезоло днес. От седемте ни финалисти в направление ринг шестима спечелиха златните медали в своите категории и стилове, а един ще се завърне със сребро. Освен Христо Димов, шампиони станаха още Алисия Сусанина, Александър Рибников, Костадин Кърджалийски, Атанас Димов и Диян Димитров.

Кърджалийски трябваше да излезе на финал срещу друг българин, но срещата не се състоя поради контузия на Тодор Георгиев. Така Кърджалийски спечели служебно Световната купа, а Георгиев остана със среброто.

България приключи участието си в най-тежките три стила на ринг с актив от 10 златни, 5 сребърни и 5 бронзови отличия на Световната купа по кикбокс в Италия.