На “Лаута” нямат нужда от вътрешни битки и излишно его

0
lokomotiv plovdiv
Снимка: facebook.com/lokomotivplovdiv

По всичко личи, че в Локо Пд са на път да заровят томахавките, да забравят вътрешните турболенции и боричкания, да си стиснат ръцете, да погледнат в една посока и да заработят в синхрон в името на една цел. А от това печелят не само индивидуалностите, но и клубът като цяло. А той е най-важен и щеше да е най-потърпевш от надпревара „Кой е по, по, най“. Няма как да говорим за високи цели и постигнати резултати, когато собственик, директори и треньори комуникират помежду си като чужди или въобще не комуникират. За щастие, разумът надделя и на „Лаута“ сме на път да видим отново екипна работа.

Сега е време и за компромис. Ясно е, че има играчи, които ще потърсят нов път в кариерите си и ще напуснат като свободни агенти. Но това не ги прави „заразни“. Локо все още има нужда от тях и закотвянето им на пейката няма да е от полза на никой. Представяте ли си как феновете ще приемат неизбежна грешка на Крис Томов, докато техният любимец Динко Хоркаш е низвергнат извън състава? А как ще се преследват евромечти без Евандро, Дион и Паскалев?

На „Лаута“ работят интелигентни хора и няма смисъл да взимат пример от случващото се на „Герена“. Нима в Манчестър Сити и Ливърпул постъпиха така с Гюндоган и Мане? Не, и спечелиха… Другото е дребно заяждане и излишно галене на егото./ „Тема спорт“