Митов срещу Вили Вуцов – първи сблъсък от драмата на „Герена“ през 2013 г.

0
-

Дербито на кръга във Втора лига е днес. Монтана приема Янтра Габрово на „Огоста“ от 17:30 часа. Разликата между двата тима е само точка в повече за гостите. На терена определено ще е горещо, но още по-любопитно ще е и край тъчлинията. Там един срещу друг ще се изправят Николай Митов и Велислав Вуцов. Двамата ще се срещнат за първи път след драмата през май 2013 година. Тогава воденият от Митов Левски се нуждаеше от трите точки срещу Славия на Вуцов в последния кръг, за да грабне титлата под носа на Лудогорец, който имаше лесна визита в Монтана и си я взе. Сините поведоха и когато се виждаха вече със златните медали, Везалов си отбеляза автогол и над „Герена“ настана гробна тишина… За Велислав това бе сладък реванш за изгонването му от сините, които води през 2008 година.

След драмата през май 2013-а обаче двамата така и не кръстосаха повече шпаги, тъй като Вуцов рядко поемаше отбор. След Славия бе начело на Ботев Пд (юли – декември 2014), а после за кратко бе треньор на Царско село (май – юни 2018) и Крумовград (октомври – декември 2022). Интересното е, че Митов трябваше да е наставник на канарчетата през есента на 2016-а, но след само ден начело бултрасите го изгониха, връчвайки му символично метла преди тренировка.

Към днешна дата Монтана и Янтра не крият амбициите си за промоция, а какво са ни предложили двамата ексцентрични наставници – предстои да видим днес./ „Тема спорт“