Михов: Нямаме кадри! Аз и Пената ли щяхме да вкараме гола в Париж, ако не беше Костадинов

0
Вальо Михов

Бившият президент на Българския футболен съюз Валентин Михов върна лентата към нощта на 17 ноември 1993 година и головете на Емил Костадинов, но коментира и сегашното състояние на българския футбол. Според Михов Борислав Михайлов е станал жертва на британска атака, подготвена от английските медии.

„Нямаме кадри, това е. В крайна сметка всичко се решава на терена. Ако Емо Костадинов не беше вкарал великия си гол в 90-ата минута, аз и Пената ли трябваше да го вкараме. Ние сме отстрани, футболистите са тези, които изковават победата на терена. Ако не бяхме спечелили онази вечер, нямаше да искам смяна на Димитър Пенев. Вечерта в Париж е следствие на цялата квалификационна кампания, а и мисля, че един старши треньор трябва да получи кредит на доверие – поне три години да работи спокойно, за да може да наложи идеите си“, каза Михов пред sportal.bg.

„Еуфорията от Световното първенство в САЩ продължи 4-5 месеца след финалите. След това започнахме да се делим, започнаха личностни войни – този срещу онзи и т.н. Факт е, че след това Франция стигна до две световни титли. При нас нещата не се развиваха добре. Проблемът беше, че не направихме плавна смяна на поколението. Ицо и останалите бяха големи футболни личности, чието самочувствие имаше покритие, разбира се, но какво стана след като прехвърлиха зенита си?! Трябва да гледаме напред, да не живеем само в спомените, макар че ми е приятно да си припомням кадрите от „Парк де Пренс“. До терена беше Платини, който беше в шок. Видях Папен да плаче, никой от френската делегация не ни поздрави след мача. А старият президент на тяхната федерация отишъл на следващата сутрин с бутилка шампанско в централата им, за да пият за класирането на Франция. Бил изключил телевизора в 80-ата минута и не разбрал, че сме ги били“, заяви още Вальо Михов.

„Боби Михайлов стана жертва на предварително подготвена атака. Още преди мача британските медии подготвиха всичко, като използваха този мач за свои цели, свързани с расизма. Естествено, че не сме расисти в България. Това е глупост, без да искам да се явявам адвокат на групичката, която е скандирала онези неща на стадиона. Но такива групички има навсякъде по света. Казвал съм и преди – корупция, уредени мачове и мръсотия във футбола има навсякъде, ние сме една малка брънка“, добави Михов.