Майкъла: Люпко и Пената да си се съветват, на Любо са много! Станислав Костов да не е Марадона?

0

Тъмни облаци надвисват над доскорошния капитан на ЦСКА-София Божидар Чорбаджийски! Новият треньор на „червените“ Любослав Пенев зачеркна юношата на клуба в последните мачове, а за капак бранителят не получи повиквателна и за първите евроквалификации на националния отбор. Недоволство към бранителя има от страна на ръководството на клуба, треньорския щаб и голяма част от феновете.

От ситуацията максимално се възползва друг талант от школата на ЦСКА-София – Валентин Антов. Той заигра в центъра на защитата на мястото на Чорбаджийски и засега напълно оправдава очакванията.

Според бившия национал и защитник на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла, решението за изваждането на Чорбаджийски от състава на „червените“ и България е оправдано. „На този етап по-добрият вариант е Антов да играе вместо Чорбаджийски – каза Майкъла пред „България Днес“. – Любо Пенев е добър треньор и нека да го оставим той да решава тези неща. Колкото по-малко му се бъркат, толкова по-добре. Защото там има много съветници. Любо може да им изслуша съветите, но той взима решения и няма да позволи някой да му се бърка. Люпко Петрович може да е съветник на Пената (б.а. – Димитър Пенев), нека двамата да си се съветват. В ЦСКА има положителна промяна след идването на Любо Пенев. На публиката й писна да се борим за второ-трето място. Но тази година много трудно можем да станем шампиони.

От националния отбор очаквам добро представяне. Хубчев е един от добрите ни треньори. Футболистите на ЦСКА и останалите трябва да докажат, че имат място в националния отбор. Това, че Станислав Костов е голмайстор, не му дава никакви привилегии. Той да не е Марадона. Селекционерът решава кой да повика, той ходи на всички мачове и преценява кой е в най-добра форма. Няма нужда да му се дава акъл.“