Любо стъпи накриво у дома

0
liuboslav penev 2
Снимка: facebook.com/fchebarofficial
-

Пирин победи Хебър като гост с 2:1 и завоюва първа победа в това първенство. Домакините пък преглътнаха горчив хап на своя стадион.

В началните минути на срещата нямаше опасни положения, като Хебър бе тимът, който повече владееше топката.

В 10-ата минута Олексий Збун напредна отдясно и стреля от малък ъгъл, но Максим Ковальов не се затрудни да отрази удара му.

В 25-ата минута Хебър вкара гол чрез Атанас Кабов, но голът не бе зачетен, тъй като преди попадението топката излезе от очертанията на терена.

В 35-ата минута Роберт Мазан стреля от свободен удар, но много неточно и без никаква опасност за Ковальов.

В добавеното време на първата част Макисм Ковальов се намеси на два пъти, за да запази вратата си „суха“.

В добавеното време на първата част Макисм Ковальов се намеси на два пъти, за да запази вратата си „суха“.

Пирин успя да поведе в резултата в 50-ата минута. Абу успя да се пребори за топката и да я пусне в свободното пространство, където на скорост Борис Тютюков нахлу, справи се с трима и я прати във вратата на Игонен за 0:1.

Авансът на „орлетата“ трая кратко, след като в 55-ата минута пазаджиклии успяха да изравнят. Георги Вълчев пое топката с гръб към вратата, обърна се и върна към Николас Пенев, който вкара второто си попадение в елита.

В 60-ата минута Кабов центрира в наказателното поле, където Лазар Марин опита да засече топката, но я прати над вратата.

Пирин отново поведе в резултата в 67-ата минута. Венцислав Бенгюзов центрира от свободен удар в наказателното поле, където Мартин Бачев първоначално не успя да отправи добър удар, но и никой не му отне топката преди да пробва втори път и да матира Игонен за 1:2.

Пет минути преди края на редовното време след центриране от корнер Марсел Канади отправи силен изстрел, но топката мина над вратата на Ковальов.