Левски се отказа от трансфер на голмайстора си

0
rikardinio
Снимка: levski.bg

Левски се отказа от продажбата на Рикардиньо тази зима. Бразилецът ще остане поне до лятото на „Герена“ и тогава отново могат да се разглеждат оферти за него. Нападателят бе искан от Виктория Пилзен. Чехите и сините обаче не можаха да се разберат за парите. Виктория даваше 600 000 евро, а Левски настоява за 1 милион евро, като столичани са били готови да си стиснат ръцете на 850 хиляди от европейската валута. На хоризонта се показа и руският Урал, който бе извадил повече пари за 22-годишния таран, но и да такава сделка не се стигна. Трансферните пазари в Чехия и в Русия затварят в един и същи ден – 22 февруари, но до края им няма да има продажба на Рикардиньо.

Една от основните причини за решението на Левски е, че в момента Николай Костов не разполага с реална алтернатива на бразилеца за върха на атаката. Билал Бари все още не е готов напълно за игра, а младокът Преслав Бачев няма необходимия опит да се нагърби с трудната задача да води нападението на сините. От „Герена“ водят преговори за привличането на нов таран, но дори и да бъде привлечен такъв, ще му е нужно време за аклиматизация.

Рикардиньо, който бе героят при победата над Пирин с 2:1 в събота, наскоро говори по темата с евентуален негов трансфер. „Старая се да не се интересувам, защото имам агент, който се занимава с тези неща. Моята работа е на терена. Независимо дали има оферти към мен или не, ще работя по същия начин, както досега – отговорно и сериозно. Левски е отбор и място, което много харесвам. Определено искам да остана. Ще приема да бъда продаден само ако има оферта, която е добра както за клуба, така и за мен“, заяви бразилецът. През този сезон той вкара 8 гола във всички турнири в 26 мача./ „Тема спорт“

Бургазлия се уреди с трансфер в Гърция