Левски може да постигне нещо невиждано от 12 години

0
pirin levski rikardinio
Снимка: levski.bg
-
-

Левски влиза в днешното гостуване в Разград, намирайки се в серия от 4 поредни шампионатни победи като гост. Това е постижение, до което те твърде рядко достигат в последните години, в които на „Герена“ преминаха през какви ли не кризи. Тази серия започна с успеха над Ботев Bp с 1:0 в последния шампионатен мач за 2023 година. А в началото на 2024-а година продължи с победите над Пирин с 2:1, Хебър с 1:0 и Етър с 3:0.

Така при успех и днес в Разград, който изглежда доста труден за постигане, Левски за първи път от 2012 година ще стигне до пет поредни победи на чужд терен. Любопитното е, че и тогава техен треньор бе Николай Костов. Тогава той пое тима в края на 2011-а и до нейния край спечели първите си две шампионатни визити. Те бяха взети с 2:1 срещу Берое и 1:0 срещу Светкавица. В първите три мача на чужд терен през 2012-а под ръководството на Костов „сините“ победиха Монтана с 3:0, Ботев Bp с 2:0 и Славия с 3:0.

За цялата си история Левски е стигал най-много до 8 поредни победи като гост. Това се случи през 1999 г. Шест от тях бяха в пролетния дял на сезон 1998/99 с треньор Ангел Станков, а последните две дойдоха при първите две визити от следващия шампионат с наставник Люпко Петрович. А в рамките само на едно първенство, „сините“ са стигали най-много до 7 поредни успеха на чужд терен. Те бяха между февруари и май 2005 година с треньор Станимир Стоилов./ „Мач Телеграф“

Приключи „синята“ мисия в Бразилия