Атанас Фурнаджиев ще бъде първи вицепрезидент на БФС

0
-
-

Атанас Фурнаджиев ще бъде първи вицепрезидент на Българския футболен съюз (БФС), реши Изпълнителният комитет на първото си заседание след Конгреса на 15 март. Така той ще заеме позицията на легендарното крило Емил Костадинов, който напусна централата заедно с бившия президент Борислав Михайлов.

Фурнаджиев бе вицепрезидент при предишното ръководство на БФС, а сега на тези позиции ще попаднат Николай Андреев и проф. Николай Изов. Те единствени събраха повече гласове от Фурнаджиев при гласуването на новия Изпълнителен комитет на централата.

За технически директор на БФС бе утвърден Кирил Котев, който пък ще заеме позицията на новия президент на БФС Георги Иванов. Бившият защитник на ЦСКА и Локомотив Пловдив ще бъде отговорник за националните отбори, треньорската школа към футболния съюз и развитието на детско-юношеския футбол.

„Накратко темите, които бяха обсъдени днес. Организационната структура на Изпълнителния комитет. Бяха определени вицепрезидентите на БФС. Първи е Атанас Фурнаджиев, а другите са Николай Изов и Николай Андреев. Утвърден беше правилникът за работа на ИК. От ДК е освободен господин Николай Лазаров, той е член на ИК и няма как да заема двете длъжности паралелно. Беше разгледано предложение от Hawk Eye за системата ВАР. Има създадена комисия с председател Атанас Фурнаджиев, която ще разгледа други оферти. На следващото заседание ще бъдат обсъдени. Назначение са треньори на юношеските състави на България. На U15 ще е Владислав Вутов, юношите до 17 ще бъдат водени от Петър Карачоров, а юношите до 19 ще имат за треньор Тодор Симов.“