Легенди на Берое си спомниха за титлата: Преодоляхме и партийния лидер Иван Шпатов!

0

Берое се надъха за сблъсъка с Локо Пд с годишнина от единствената титла в историята си. На 12 април 1986-а старозагорци побеждават с 1:0 Славия у дома с гол на Васил Драголов и си осигуряват златните медали. Тогава те стават недостижими за Ботев Пд (б.а. – тогава Тракия).

По повод 38-ата годишнина от успеха Евгени Янчовски – треньорът, извел Берое до титлата – заяви пред „Тема Спорт“: „Нямахме поставена цел да станем шампион. Победата ни над Етър в Попово (б.а. – болярите са наказани и домакинствата там) като гост ни даде увереност, че можем да триумфираме със златните медали. Аз останах без парична премия за титлата, защото покойният вече ръководител Димо Тодоров ме помоли да се откажа от нея, за да останат повече пари за футболистите. И ми беше обещано, че парите ще ми бъдат изплатени на по-късен етап. Аз се съгласих, но не ги дочаках. Но това не е важно. Моралното удовлетворение и голямата радост, която донесохме на града – нямат цена“.

А Драголов сподели: „Преодоляхме много трудности. И футболните фактори, както и партийния лидер Иван Шпатов, който бе изявен привърженик на Тракия. При загубата с 1:8 от тях имаше безобразно съдийство, а част от моите съотборници бяха с хранително натравяне“.

Любо Шейтанов с убийствени коментари в „От воле“ за Черноморец, Гриша Ганчев, Левски и БГ футбола