Куп основни футболисти на ЦСКА-София може да си тръгнат без пари

0
iurgen matei
Снимка: cska.bg
-

Куп играчи на ЦСКА-София остават във висящо положение, съобщава „Тема Спорт“. Месец и половина преди края на сезона четирима основни състезатели продължават да нямат подписани нови договори и от 1 юни стават свободни агенти. Това са вратарят Густаво Бусато, който обяви след дербито с Левски, че не знае дали ще остане, Юрген Матей, който дълго време лекуваше контузия, националът на Люксембург Енес Махмутович и Иван Турицов. На него му е предложен нов контракт, както и на Махмутович, но условия по контрактите не са по-добри от настоящите, което предопределя и нагласата на състезателите.

С изтичащ договор е и Мено Кох. Нидерландецът няма да получи предложение за преподписване и престоят му в клуба със сигурност приключва след края на сезона.

Треньорската промяна и вероятните такива в управлението на клуба през лятото също ще са от значение за бъдещето на някои от състезателите.

Точно преди една година ЦСКА-София обяви, че преподписва с Амос Юга за още 3 лета. Клубът се опитва да се раздели с Лазар Туфегджич, който има контракт до лятото на 2025-а.

БФС прави отново две Втори лиги – Север и Юг!