KotaSport TV: Легендата: В най-голямата федерация имаме повече златни медали от всички клубове в България накуп (СНИМКИ)

0

Бургаският клуб по бразилско жиу жицу – GFTeam, продължава да трупа победи и медали от български и международни състезания. През този месец, на турнира на най-голямата верига в света IBJJF в Рим, Пламен Петров – Легендата, продължи да няма загубени нито точка, нито среща в кариерата си. В категория до 94.300 при мастърите, той спечели златния медал. Така се очаква да се изкачи нагоре в световната ранглиста, където в момента е девети.

В Монтана пък GFTeam завоюва отборното трето място.

От миналата седмица, треньорите в отбора по бразилско жиу жутцу GFTEAM отново са от Бразилия – родината на този спорт. Единствената академия в България, в която от 1 година и 3 месеца има постоянно присъствие на черни колани от Бразилия и Канада, е именно тази на GFTEAM Бургас. Успехите от това са налице – 11 златни медала в най-престижната и единствено призната федерация IBJJF, Европейска титла и множество медали и от първенствата в България. Сега треньори отново са Тиаго Кастро, черен колан и Кауа Битенкурт – лилав колан. И двамата тренират в централния клуб на GFTEAM в Бразилия, където треньор им е създателят на отбора и топ 5 треньор в света – Жулио Сезар, както и топ състезателят Патрик Гаудио. Без да губят време, те се включиха в подготовката на момчетата, които ще участват на европейското първенство през месец януари в Лисабон.

„Шансът да се тренира с хора от родината на този спорт и то от централата на отбор, който е в ТОП 5 в света, бихме казали, че е рядък. Затова всеки желаещ да тренира и опознае това уникално бойно изкуство, превърнало се в един от най-разпространените спортове в света, е добре дошъл в академията на GFTEAM. Тя се намира в гр. Бургас, Спортен център Електра, ул. „Янко Комитов“ 16а“, споделиха от GFTEAM пред KotaSport.com.

В прикачения видео файл може да видите интервюто, което Пламен Петров – Легендата даде за KotaSport.com.