Костов срещу Томаш – съперници, но всъщност братя по проблеми

0
nikolai kostov
Снимка: levski.bg
-
-

Когато се срещнаха за първи път през сезона, Александър Томаш и Николай Костов приковаваха вниманието на специалистите с това, че опитваха да налагат идентичен стил на игра, а от самолет си личеше, че идеята им бе да пренесат по родните терени футболната философия на предводителя на Брайтън Роберто Де Зерби. На „Герена“ дори си осигуриха услугите на млад украински специалист, който е стажувал при италианеца в Шахтьор Донецк. Въпросът бе кой ще се справи по-добре? Тогава наставникът на пловдивчани спечели битката, а след това и „войната“… Причината е, че нервите на Костов не издържаха и той се отказа от първоначалната си идея, като предпочете да загърби риска и да заложи на по-сигурното. Резултатите обаче така и не дойдоха, а недоволството от трибуните към него главоломно расте.

Сега двамата наставници отново се изправят един срещу друг и съдбата пак им предлага сходно изпитание. Те трябва да покажат кой по-добре ще успее да сплоти съблекалня, в която мотивацията вече е отворила вратата и е готова да си тръгне. Няма как иначе да е при положение, че водещите фигури са с изтичащи договори и ясно показват, че ще търсят нови предизвикателства.

В Левски вече трябва да започнат да мислят за живот след Андриан Краев, Жереми Петрис и Келиан ван дер Каап. На този етап тримата демонстрират желанието си да последват Сонко Сундберг. След като започна да го оставя на пейката, Костов публично си позволи да критикува Краев, че не се радвал след гола си във вратата на Локо София, а впоследствие в пространството услужливо станаха достояние сумите, които били искани от играчите, за да подновят контрактите си.

Това Томаш не би го допуснал и той ще брани до последно своите пред аудиторията, дори да се налага да хвърля столове в съблекалнята. Но дали ще успее да убеди Хоркаш, Джовани, Евандро и Дион да продължат да дават максимума от себе си, макар и да знаят, че времето им на „Лаута“ изтича и са с единия крак извън тази съблекалня? Предстои да видим… От това до голяма степен зависи изходът от втория за сезона сблъсък между Левски и Локо Пд.

Явор Пиргов/ „Тема спорт“

loading...