Костов: Футболът е такъв вид спорт, че не знаеш кога ще вкараш гол

0
nikolai kostov
Снимка: levski.bg

Старши треньорът на Левски Николай Костов коментира драматичната победа на своя тим с 1:0 у дома срещу Хебър в двубой от 8-ия кръг на efbet Лига.

„Няма да е всеки път така драматично. Искам малко по-сериозно да кажа – поздравявам Хебър, който игра организирано, не риташе топката, а играеше смислено. Ние имахме стратегия, но все още не можем да привикнем с подаванията. Това е нашият футбол и ако можем да увеличим скоростта и качеството на подаванията и скоростта на мислене, ще е много добре. Футболът е такъв вид спорт, че не знаеш кога ще вкараш гол. Ако вкараме гол в началото ще се успокоим, но днес така се случи, че пак вкарахме в края“, заяви наставникът на Левски минути след края на двубоя на стадион „Георги Аспарухов“.

„Нямаше ги тези емоции, публиката също не беше многобройна. Мотивацията в европейските мачове е друга. Подходихме добре, въпреки че имахме затруднения в някои компоненти. По-слаба ни беше пресата в половината на противника“, анализира душевната умора у своите футболисти Костов.

Той отхвърли пропуските на Левски да са били фатални: „Не са били фатални пропуски. Ако бяхме вкарали първото полувреме, щяхме да разиграваме по-добре топката и да имаме по-спокойно придвижване на терена“.

„Паузата е седмица без тренировки. Имат си програми футболистите. Трябва да си починат футболистите и да се възстановим ментално. Тези късни голове може да се окажат златни за нас“, завърши Костов.