Коронавирус пак удари лошо ЦСКА-София! Провали милионен трансфер

0
Снимка: cska.bg

Истерията със смъртоносния коронавирус, който плъзна по света от Китай, повлияла и на селекциоииата политика на ЦСКА-София. От „Арията“ много сериозно са работили по трансфер на нападателя Али Coy в Азия още от края на миналата година, пише „Меридиан мач“. След предварително проявен интерес от няколко китайски отбора е трябвало да се направи следващата стъпка и да се обсъждат конкретни оферти, но епидемията и наложените от Световната здравна организация мерки за нейното ограничаване са провалили евентуалната сделка. Самият играч също не е бил склонен да пътува за Китай в този момент.

Като цяло на от ръководството на „червените“ са дали картбланш на доста агенти да търсят нов клуб на израслия в Италия гамбиец. Привлеченият от Киево 25-годишен нападател със сигурност можеше да вкара в касата на ЦСКА-София сума от порядъка на три милиона евро (шест милиона лева). По негова продажба продължава да се работи, но това вече ще може да се случи най-рано през лятото. Египетският Ал Ахли през зимата предлагаше 2 млн. евро за Coy, но от клуба настояваха за двойно повече. Интерес към него имаше и от Саудитска Арабия.

При очакваното откриване на ваксина срещу коронавируса и надеждите, че той постепенно ще загине със затопляне на времето, китайският футболен пазар отново ще е актуален вариант за ЦСКА-София през юни. „Червените“ имат добри позиции, след като вече продадоха там Фернандо Каранга и Мауридес.

Интересно е да припомним, че заради коронавируса на „Армията“ продължават да чакат и новия си автобус. Заради вируса дори доставките на стоки от Китай са спрени. Возилото е поръчано и се очаква да пристигне в България най-късно за началото на следващия сезон.