Конте се смили над Стефчо Автографа

0
Konte

Половин час преди пристигането на миланския гранд Интер на аерогара „Варна“, първите привърженици на „нерадзурите“ нетърпеливо бяха окупирали входа на заградения ВИП терминал, през който трябваше да преминат Антонио Конте и неговите играчи, пише „Меридиан мач“. Пред входа ги чакаше автобус със софийска регистрация, брандиран с цветовете на Интер. Кулминацията настъпи към 17,30 часа, когато първите играчи на Интер преминаха входа. Ловците на автографи Стефчо Автографа и Гюро бяха сред първите посрещачи. Около 100 привърженици с възгласи произнасяха имената на любимците си Конте, Лукаку, Санчес. Сред привържениците имаше и няколко италианци с фланелки на играчите. Играчите кимаха към феновете за поздрав преди да се качат в рейса. Вицепрезидентът на „нерадзурите“ Хавиер Санети и защитникът Диего Годин бяха единствените, които дадоха автографи на феновете и се снимаха с тях.

Стефчо Автографа пък проведе безмилостна битка с полицията и охраната, за да се добере до подписа на треньора Антонио Конте. Италианецът, който вече се беше качил в мерцедеса си, сам прати един от асистентите си да вземе тетрадката и да се разпише в нея, преда бъде върната на Стефчо.

Един от най-големите привърженици на Интер Симо Симеонов, който работи във феншопа на Спартак заяви за „Меридиан Мач“: „Да се надяваме,че ще стане един празник на футбола в България. Очаквам минимална победа за Интер в типичен италиански стил. Но важното е мачът да се превърне в един празник на футбола в България. Имаме нужда от такива мачове за повече самочувствие и издигане нивото на футбола ни“.