Константин Иванов: Трябва да се развие спортната инфраструктура! Има достатъчно пари, но не се управляват правилно (ВИДЕО)

0
konstantin ivanov
-
-

Кандидатът за депутат от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ – Константин Иванов – присъства на благотворителния турнир, с който се помогна за животоспасяващото лечение на Ибрям Тахир.

„От Промяната вярваме, че, когато се обединим, можем да постигнем много неща заедно. Това беше поводът да организираме този турнир с благотворителна цел. Отзоваха се много хора. Спортната общност в България е жива.

На спорта в България трябва да се помогне. Сред нашите приоритети е развитието на инфраструктура, на масовия спорт и промяна във финансирането на професионалния спорт. Основните приоритети, които имаме за масовия спорт, е той да стане по-достъпен. Това означава инвестиции в инфраструктура, създаване на нови игрища, скъсяване на дистанцията между професионалния спорт и училищата. Това ни е идеята. Ще я постигнем чрез работа с децата, инвестиция в клубовете, субсидиране и изграждане на подходяща и достъпна за всеки инфраструктура. Говорим за всякакъв вид спорт.

Вече показахме, че има достатъчно пари за всичко. Просто не се управляват правилно. Ще има достатъчно пари, просто трябва да се насочват по правилния начин. Когато се изгражда инфраструктура, тя да се поддържа и всичко да се прави със съзнание и план“, коментира Иванов пред KotaSport.com.

loading...