Колумбийски бизнесмени поискаха акциите на клуб от родния футболен елит

0
beroe otbor
Снимка: facebook.com/pfcberoeok

Колумбийски бизнесмени се интересуват от акциите на сериозно закъсалия Берое, съобщава „Тема Спорт“. Засега обаче аржентинецът Ернан Банато не е склонен да се раздели с тях. В следващите дни преговорите за смяна на собствеността се очаква да продължат.

Банато дърпа конците в старозагорския клуб от лятото, а в момента финансовото положение е много лошо. На старта на подготовката ултраси го призоваха да покрие дълговете, които според тях възлизат на над 3 милиона лева, и да си ходи. В момента с тима тренират едва 12 играчи.

В момента Берое е в безтегловност, а всички очакват Ернан Банато да пристигне в България. По думите на треньора Хосе Луис Ачиари това ще се случи в събота.

Съшевременно токът на спортна база „Берое“ бе спрян поради просрочени плащания към електроразпределителното дружество, опериращо в Стара Загора.

Фенове и треньори от школата пък алармираха, че в клуба ще влезе частен съдебен изпълнител и ще започне да разпродава имущество. В момента в Берое няма българин на ръководен пост, след като изпълнителният директор Стелиян Попчев напусна, а школата е без началник от доста време.