Камата пред пълната зала „Диана“: Един от първите ми големи мачове беше в Ямбол (ВИДЕО+СНИМКИ)

0
hristo stoichkov9

„Един от първите знаменателни мачове от моята кариера беше в Ямбол през далечната 1982-83 година между отборите на Хеброс (Харманли) и местния Тунджа. Това беше голямо предизвикателство за мен, защото за първи път в моята кариера, едва на 16-17 годишен, ми се наложи да играя като централен защитник и да пазя двама от най-добрите футболисти в историята на вашия отбор.“ Това каза в Ямбол Христо Стоичков пред препълнената с негови фенове спортна зала „Диана“.

„Когато си поставиш една цел, ти трябва да я гониш! Аз никога не се оставих да бъда победен, целта ми беше след всеки мач, след всяка тренировка, да съм по-добър и по-добър!“ каза още Стоичков.

Ямбол е един от петте български градове, в които Стоичков се среща с феновете си. Той представя оригиналната „Златната топка“ за снимка с него и раздаде автографи върху официалната си биография „Христо Стоичков. Историята“, написана в съавторство с журналиста Владимир Памуков. Легендата на българския футбол започна да раздава своите автографи, първо на хора с увреждания и на деца от футболни отбори от града.

Снимки: Димитър Златаров/ KotaSport.com