Как един полиграф уби „жълто-черната“ магия

0

Детектор на лъжата е на път да затрие едно от най-хубавите неща, случвали се в родния футбол през последните няколко години. Става въпрос за Ботев Пд. Отборът играеше страхотен футбол. Е, не чак като Ливърпул и Барселона, но за феновете в България беше удоволствие да гледат мачовете на „жълто-черните“. Малко се схващат срещу Лудогорец, но това е нормално и в случая не става въпрос за това.

По-принцип, аĸo резултатите от полиграфа сочат нeдвycмиcлeнo липcaтa нa иcĸpeнocт oт cтpaнa нa тecтвaния, тo мoжe дaннитe да се използват ĸaтo инфopмaция пpeд cъдa. Те обаче в никакъв случай не могат да бъдат доказателство, тъй като детекторът се смята за недостоверен метод на науката.

В един от най-чистите в исторически план клубове като Ботев, обаче се появи чорбаджия, който реши, че ще проверява подопечните си именно с детектор. И направи услуга на себе си и на… съперниците на отбора.

От онзи тим, на който всички се възхищаваха, няма и следа. В последните 7 мача Ботев има една единствена победа – 2:1 срещу аутсайдера Витоша Бистрица. Междувременно „жълто-черните“ загубиха у дома с 0:2 от новака Царско село и направиха 2:2 с Етър. Берое и Левски си ги биха без проблем.

След последното поражение – 0:1 от ЦСКА-София, звездата на отбора Тодор Неделев не издържа и проговори: „Питайте директорите защо правим този полиграф и защо не ни вярват. Подигравка! Нормално е да ни натежи“.

Изгоненият треньор Никлай Киров разкри още по-стресиращи подробности: „Всичко идва от най-високо ниво и ръководството носи вина за ситуацията на Коматево. Не е нормално играчите да бъдат подлагани на полиграф. Интересни методи от страна на ръководството имаше и по мое време. Всяка седмица се налагаха глоби, а веднъж собственикът искаше да сплашва играчите с охраната си.“

Настоящият Желко Петрович показа в началото на сезона, че има капацитет, но и той в момента се чуди какво да обяснява пред медиите. Веднъж е виновно топлото време, след това контузиите на основни играчи. Не че тези неща нямат значение, но каквото е за едните, това е и за другите! Да не говорим, че в мача с ЦСКА-София игра и Тодор Неделев, когото в Коматево броят за половин отбор. И пак нищо! Нямаше и помен от онази магия, която помогна на Ботев да отстрани „червените“ за Купата, макар и с 9 души.

И като стана дума за магия, на Ботев вече му липсва харизмата, която караше безпристрастните фенове, а и не само те, да изберат да са на страната на „жълто-черните“, защото им предлагаха забавление, което обаче беше убито от един полиграф!

P.S. Дано поне обещанието, което беше дадено, за нов стадион на мястото на „Колежа“ бъде изпълнено. Началото е дадено, но пътят е дълъг, а краят е далеч!