Илиан Илиев коментира решението на БФС за мач без публика срещу Унгария

0
ilian iliev
-
-

Старши треньорът на Черно море – Илиан Илиев – сподели мнението си за победата с 1:0 над Арда.

„Играхме срещу отбор, който не само тази година, а и миналата, показа, че е труден за побеждаване. Със състава го подсказахме, че трябва да вкараме малко повече агресия и битка – това, което ни липсваше в предните мачове. В първото полувреме имахме повече присъствие в последните 30 метра на противника, последните пасове не ни се получаваха и някои удари не можахме да направим. През второто полувреме се изравни играта. Вкарахме агресия, противникът ни създаде проблеми. Доволен съм от футболистите за тази съсредоточеност. Голът беше много красив, но в такива мачове трябва и малко късмет.

Да не се връщаме назад, случи се нещо, което не трябваше да се случва. Не бяхме в мача. Важното е, че днес успяхме да победим отбор, който не бе допуснал гол срещу Левски, ЦСКА и Лудогорец.

Ние искаме повече да играем с топката и да създаваме повече ситуации. Нямаме чак толкова дълга скамейка, за да имаме 2-3 плеймейкъра навън. Като Мазир Сула не е в игра, малко ни липсва фантазията. Искаме да се търсят повече празните пространства, когато ги има“, коментира Илиев. Той говори и за предстоящия мач на националния отбор и липсата на публика в дебюта му като селекционер.

„Първата промяна е, че трябва да се пътува. Заедно изкарахме мачовете в пандемията, беше отвратително. Не е приятно за никой. Срещу добър отбор като Унгария момчетата щяха да се чувстват по-комфортно, ако имаха подкрепа. Българинът си подкрепя и обича националния отбор, въпреки че може да има негативни резултати. Неприятно е за всеки, но не зависи от нас.

И аз разбрах тогава, надяваме се до мача да има някакво положително развитие. Това е важно за нас, да ти е първият мач без публика и то срещу добър отбор, няма да ни е много комфортно“, заяви Илиев.

loading...