Илиан Илиев: Футболът срещу Унгария остана на заден план

0
ilian iliev
Снимка: bpfl.bg
-
-

Селекционерът на България Илиан Илиев заяви, че футболът в мача срещу Унгария е останал на заден план заради протеста и безредиците, които бяха създадени от полицията.

„Нещата, които се случиха, не са добре за никого. Единственото хубаво е, че футболистите показаха характер. Футболът остана на заден план. С оглед показаното играчите можеха да получат по-хубав отзвук. Знаехме, че ще има мирен протест. Като е почнал мачът, протестът е станал не толкова мирен. Съжаляваме всички, свързани с българския футбол“, категоричен е Илиев.

„Познаваме Сърбия всички. Не само от куртоазия, но може да кажем, че могат да направят нещо на Европейското и като отбор, и като индивидуалности. Искаме да покажем нашия характер. Да стъпим на здрава основа, за да вървим напред, както го направихме в мача с Унгария. Сърбия се нуждае от точка или победа. Нашият отбор може да израсне, показахме го с човек по-малко и негативен резултат“.

„Много е важно за нас да подходим по същия начин. Да сме по-спокойни. Много хора очакваха Унгария да ни разгроми. Това, че футболистите постигнаха позитивен резултат, от една страна ни афектира, но от друга ни дава самочувствие. Трябва да подходим по същия начин. Всеки да си остави егото извън терена. Тези, които почнат и тези, които влезнат. Сърбия може да държи много добре топката. Трябва да сме колектив. Равният е част от играта, но ние с точката няма да се класираме. Бихме искали да спечелим, не да загубим. Искаме да имаме начин на на игра. Да се опитаме да имаме стил, разпознаваем, за отбора“, надява се селекционерът на България.

Илиан Илиев говори и за дългата серия без победа за националите: „Цяла календарна година няма победа. Утре ще опитаме отново. Знаем, че ни чака труден противник с играчи от световна класа. Играхме в четвъртък, Сърбия в сряда и то със 7-8 човека, които не са титуляри. Имаме 2-3, които може и да не издържат физически. Не сме избрали още точния начин, но след първия мач, физически, това, което показа системата – футболистите бяха добре. Знак, че са работили добре в клубовете или са професионалисти“.

Той бе запитан дали футболистите на България са щели да започнат мача, ако са знаели за сблъсъците между полиция и фенове на протеста пред стадион „Васил Левски“: „Всички неща, които започват с „ако“, са спекулации. Мога да отговоря по много начини и по начин, който би задоволил повечето хора. Но европейска квалификация да тръгнем да…има забавяне. Но аз мисля, че това беше по време на мача. Предполага спекулация отговора“.