Хубчев няма победа срещу Илиан Илиев

0

Изключително интересен се очертава треньорският сблъсък в неделя, в който един срещу друг ще се изправят бившите съотборници на „Герена“ Петър Хубчев и Илиан Илиев. Именно решенията на двамата до голяма степен ще предопределят изхода от този сблъсък. Някогашният магичен халф веднъж вече спечели тежко гостуване в София, като във втория кръг надигра ЦСКА-София на „Армията“ с 3:1. Многократно в кариерата си досега е създавал проблеми и на Левски.

Двамата треньори, освен че са сред най-добрите в своя бранш, имат и доста пресечни точки в миналото. Всеки от тях е бил треньор на Левски и на Берое, а точно те двамата донесоха двете купи на България във витрината на старозагорския тим. Като футболисти бяха близо 3 години съотборници в Левски и при титлите от 1993 и 1994 и двамата бяха в състава на „сините“. При втората от тях – не през целия сезон. Бяха на прага да се изправят един срещу друг и във финала за Купата на България през 2013 година. Тогава обаче Илиан Илиев не дочака спора за трофея и малко преди полуфиналите бе освободен и заменен с Николай Митов.

Въпреки общото минало, двамата имат само три срещи помежду си като треньори. Досега предимството е изцяло на страната на Илиан Илиев. Варненецът не е губил досега от бившия национален селекционер. Последната им среща в първенството беше доста отдавна – през пролетта на 2013 година. Тогава Левски на Илиан победи Берое на Петър Хубчев с 2:0. Друг любопитен момент е, че това бе последната победа на Илиан Илиев като треньор на Левски. Преди това двамата се срещнаха като треньори на Черно море и Славия през 2005-а. Единият двубой бе спечелен от Илиан с 2:0, а другият завърши наравно – 1:1, все край морето.

Като се тегли чертата, балансът досега е две победи за Илиев и едно равенство. Вижда се обаче, че и в трите срещи отборите на Хубчев са били гости, а сега за първи път ще е обратното. Домакинството в неделя дава идеален шанс на сегашният наставник на „сините“ да потърси първа победа над този опонент.