Гриша Ганчев ще дава пари на два отбора от елита

0
Снимка: cska.bg

Собствениците на Локо София и Локо Пловдив са провели през последните дни срещи с Гриша Ганчев за включване на бизнесмена в двата клуба под някаква форма, съобщава „Мач Телеграф“. Ганчев и синът му Данаил обявиха през миналата седмица оттеглянето си от ЦСКА-София. Те бяха начело на „червените“ от 2015 г. Ганчев оповести официално, че е предал безвъзмездно акциите си в ЦСКА-София на фондация „Национален фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“.

Гриша Ганчев се е видял със собственика на „смърфовете“ Христо Крушарски като е бил обсъждан вариантът бизнесменът да стане съакционер по подобие Адам Сотков. Това обаче най-вероятно няма да се получи, а партньорството ще се изразява под формата на някакво спонсорство.

Ганчев е близо до споразумение със собственика на Локо София Иван Василев, като най-вероятно участието на бизнесмена от Ловеч ще се изразява в 50 000 лева месечно.

„Мач Телеграф“ съобщава, че точно толкова Ганчев ще дава и на Пирин всеки месец. Доскоро „орлетата“ бяха изцяло собственост на общината. Бизнесмените Георги Спасов и Милен Стефанов придобиха по 40% от акциите на клуба. Стефанов е изключително близък до Гриша Ганчев, като последният ще осигурява 600 000 лева на година от бюджета на благоевградчани.

„Червено“ трио води битка за оцеляване