Гонзо: Не спираме проекта с националния отбор, но малко ще го коригираме! Заблудихме се с предните четири мача с предишния треньор

0

Техническият директор на Българския футболен съюз – Георги Иванов – говори за ситуацията в националния ни отбор. Той участва в пресконференцията преди предстоящия турнир за млади таланти до 21 години в Трета лига.

„Ние в националния отбор сме тръгнали с някакви стъпки. Да, има съпротива от самото общество, предвид това, че много от футболистите не са готови да играят на това ниво. В предходните два мача ние видяхме, че те имат проблеми. Футболистите, които са в юношеска възраст, те пак са с нас. Важното е да се разбере, че в националните отбори победата е задължителна. На базата на това, че загубихме два мача, това ще ни даде възможност да намерим точите футболисти, да имат повече спокойствие”, коментира Гонзо.

„Защото знаете, че когато се влезе в квалификационен цикъл, за теб всеки мач е важен. Ще имаме време да видим нови футболисти. Футболисти, които показват някакво качество, но досега не са влизали в нашето полезрение. Целта е да изградим добър национален отбор. Всички искаме да започнем квалификациите, които бяха през март. В крайна сметка и ние имахме пропуски, имам предвид това, че се заблудихме с предните четири мача с предишния треньор. Всяко нещо, което си тръгнал да правиш, не се получава от първия път. Ние не спираме проекта, който имаме, но малко ще го коригираме. Казах ви и след мача с Унгария, че понякога загубата е по-полезна от победата”, каза още шефът в Българския футболен съюз.