Гочето: Ел Маестро напипа формацията и изпълнителите! Приятно съм изненадан от показаното във втори пореден мач

0

Най-дълго задържалият се треньор на ЦСКА в последните три десетилетия и последният, извел тима до златен дубъл през 1997 г. – Георги Василев, анализира пред „Тема Спорт“ победата на ЦСКА-София с 2:0 над ЦСКА 1948 в неделя.

„Приятно изненадан съм от това, което показва ЦСКА във втори пореден мач. Играта е по-динамична, раздвижена, интересна. Изглежда, че треньорът напипа формацията и изпълнителите и това му носи успех. Акцентът пада върху Хайнц и Назон, които със сигурност се отличават, но като цяло отборът изглежда добре подреден. Халфовата линия се справя отлично и най-накрая виждаме добро лице от Джонатан Линдсет. Очевидно е, че той притежава качества, но явно трябва да му се намери най-правилната позиция и роля“, категоричен бе Василев“.

„В защита също нещата изглеждат добре, а и тепърва предстои бранителите още да се сработват. Много харесвам Кордоба, който е грамотен играч, умее да изнася топката, главата му е високо горе и следи случващото се на терена. Очаквам да имат силно партньорство с Християн Петров. Отляво по принуда действа Вион, но и той е стабилен, а занапред там има опции със Санянг и лекуващия контузия Де Нойер“, добави четирикратният шампион на България с Етър, Левски и ЦСКА.

„В атака също има резерви, защото новите Фаетон, Естрада и Асприля още не са се разписвали, а се очаква да започнат да го правят. Там обаче тежестта изнася Назон с пламенната подкрепа на Хайнц. Хаитянинът е много категоричен в завършващата фаза и е най-ефективният нападател, който ЦСКА е имал в последните години“, завърши експертния си анализ Гочето.