Глобиха с 1000 лева причинилия смъртта на Феро в катастрофа

0
pravosadie zakon temida chukche
-
-

24-годишният Начо Пантелеев от Лясковец, срещу когото има висящо дело за катастрофата, при която на 11 ноември миналата година загина футболният треньор Ферарио Спасов, вчера беше осъден от Районния съд в Горна Оряховица. Той беше глобен с 1000 лева за притежанието на 9,5 грама марихуана. Случаят с марихуаната е от 7 декември 2022 година. Начо Пантелеев не се яви на съдебното заседание по делото, отлагано над 10 пъти.

Районният съд в Горна Оряховица го освободи от наказателна отговорност и го глоби 1000 лева, защото случаят бил маловажен. В дома му в Лясковец са намерени 9,5 грама марихуана на стойност 57 лева. Пантелеев сам показал на полицаите къде крие конопа за лично ползване.

Начо Пантелеев остава с чисто съдебно минало и тази присъда няма да повлияе на висящото все още дело за катастрофата с футболния треньор Ферарио Спасов, поясни адвокатът на обвиняемия Венцислав Фоти. Все още не е готова петорната автотехническа експертиза, назначена от Окръжната прокуратура в Ловеч, която пое разследването, посочи адвокат Фоти./ „Мач Телеграф“