Global Net отново спечели сърцата на всички в Лига Кърджали

0
global net

Отборът по мини футбол на „Global Net“ загуби срещата си от дванадесетти кръг на „Лига Кърджали“, но за пореден път спечели сърцата на всички в лигата. Момчетата в бели екипи трябваше да играят срещу отбора на „Каприз България“, но недоразумение в състава на „Каприз“ бе на път да донесе служебна победа за „Global Net“. Футболистите на „Global Net“, обаче не пожелаха такава победа и изчакаха противника да събере отбор с който да излезе на терена. След като момчетата на „Каприз България“ събраха едва 5 души, капитанът на „Global Net“ Евгени Георгиев и съотборниците му постъпиха спортсменски и не пожелаха да играят с човек повече въпреки, че имаха това право. Те излязоха на терена с равен брой състезатели и показаха, че в тази лига най-важни са уважението, спортсменството и забавлението. Благодарение на жеста направен от „Global Net“ се получи хубав двубой, в който „Каприз България“ победи с 4:2. За отбора за пример точни бяха Гавраил Маргаритов и Джанел Яшар, а за момчетата на „Каприз България“ се разписаха Леутрим Ставилеци, Еюб Якуб и Аптула Аптула на два пъти. Момчетата на „Каприз България“ също заслужават уважение заради това, че въпреки недоразумението в състава си успяха да се организират и да защитят честта на отбора си.

Втората среща за деня трябваше да е дербито на кръга и двубоят наистина показа признаци на дерби. Отборите на „Арда 1924“ и „Приятели Юнайтед“ сътвориха интересен двубой, в който обаче не успяха да излъчат победител. Срещата завърши при резултат 2:2, а на база показаното от двата състава равенството бе най-справедливия резултат. За „Арда 1924“ се разписаха Ерай Салиф и Васил Чолаков, а за „Приятели Юнайтед“ точни бяха Николай Аргатов и Светослав Топчиев. Със спечелената точка момчетата на „Арда 1924“ се изкачват временно на първото място, но това едва ли ще бъде за дълго, тъй като утре предстоят срещите на преките им конкуренти, а освен това са и с още един мач повече.

В последната среща за деня се срещнаха отборите на „One Minute“ и „Ю ЕС Инженеринг“. Този двубой бе част от отложения девети кръг на „Лига Кърджали“ и също като останалите двубой от деня бе интересен за наблюдаване. Продукцията изнесена от двата отбора бе много равностойна, но над всички в този двубой бе капитанът на „One Minute“ Фахри Тасим, който реализира четири попадения. Освен него на два пъти се разписа и съотборникът му Дениз Асенов, който отново беше на познатото добро ниво. За „Ю ЕС Инженеринг“ точни бяха Адем Бехчет и Алпай Сюлейман, а последният изтърва и дузпа, която бе спасена от стражът Иликнур Вели. С тази си победа отборът на „One Minute“ застана временно на третата позиция и също даде заявка за титлата.