Ето колко милиона е била откупната клауза на Кайседо и с колко по-малко е бил продаден

0
-
-

Откупната клауза в договора на Жорди Кайседо с ЦСКА-София е била в размер на 5.5 милиона долара, съобщи „24 часа“ в своя публикация. Източници на „Тема Спорт“ потвърдиха, че именно това е била сумата, заявена пред ФИФА, за която всеки клуб би могъл да привлече играча, без да влиза в преговори с армейците. Странно защо обаче агентът на нападателя Ернан Банято на няколко пъти заяви, че откупната клауза на клиента му е 2.5 милиона евро.

Новият клуб на Кайседо Тигрес се бръкна с 4 500 000 долара, за да си осигури услугите му, или с 1 милион по-малко от откупната му клауза. От ЦСКА-София пък обявиха, че желанието им е било нападателят да остане на „Армията“ и за новия сезон, но поради „нежеланието му да играе за тима, непрофесионалното му отношение и неуважение, демонстрирано към клуба и отбора, неговата продажба е най-добрата опция“.

ЦСКА-София прибира огромна сума за голмайстора си за изминалия сезон, като подобни трансфери от родния шампионат в посока чужбина се случват изключително рядко. Няма съмнение и че ако формата на Кайседо не беше спаднала в края на кампанията, а армейците се бяха преборили за трофей, еквадорецът щеше да бъде продаден чрез активиране на откупната му клауза, а от „Армията“ нямаше да се съгласят на по-ниска сума. Спекулациите около изходяща сделка за нападателя, който
пристигна в клуба през февруари 2021-ва, започнаха още през миналото лято и се засилиха през зимата. Тогава сериозен интерес към него имаше от страна на Динамо Киев, който бе готов да отправи предложение за правата му, но точно тогава се случи руската инвазия в Украйна и разговорите пропаднаха. Аржентинският колос Ривър Плейт също се пробва за еквадореца, но офертата им за наем бе отказана. Половин година по-късно обаче Кайседо все пак ще стане част от латиноамерикански гранд – Тигрес.

В социалните мрежи се завъртя името на колумбийския национал Оскар Еступинян за заместник на нападателя. Към момента обаче доскорошният играч на Витория Гимараиш е най-близо до Хъл Сити.