Етър не можа да преодолее Крумовград, вече мисли за Втора лига

0
etar otbor
Снимка: facebook.com/etarvt

Етър и Крумовград завършиха наравно 0:0 в мач от родния елит. По този начин виолетовите губят все повече шансове да оцелеят в Първа лига.

Първото по-чисто положение в срещата се откри пред Крумовград в 7-ата минута, когато Патрик Луан бе изведен зад гърбана на отбраната на Етър, като Кордова се опита да го настигне. Бразилският футболист на гостите шутира ниско по тревата, но Ангел Мартинов отрази.

В 21-вата минута Димитър Тонев опита удар от далечна дистанция, но не успя да намери очертанията на вратата на домакините.

В следващите минути от срещата темпото на игра бе ниско и логично нито един от двата тима не стигна до опасност пред противниковата врата.

 

Крумовград пропусна златна възможност да излезе напред в резултата в 36-ата минута, когато след центриранена Жак Пехливанов от корнер, Матей Шимич стреля акробатично със странична ножица, но топката срещна десния страничен стълб на вратата на „болярите“.

Джуниет Али получи топката в центъра на терена в 41-вата минута, напредна към вратата на Етър и стреля от далечна дистанция, но Ангел Мартинов се намеси и улови, като това бе и последното положение през първото полувреме на стадион „Ивайло“ във Велико Търново.

Етър започна ударно втората част, като успя да прати топката във вратата на Крумовград още в 48-ата минута. Жан-Марк Тибуе напредна по лявото крило и центрира. В наказателното поле на гостите Иван Василев се сблъска с Янко Георгиев, който увисна във въздуха, а Принс прати топката в мрежата. След преразглеждане на ситуацията с ВАР, попадението не бе зачетено заради нарушение на нападателя на „болярите“ срещу стража на гостите.

Ловре Кнежевич получи топката на границата на наказателното поле на Крумовград и стреля опасно в 69-ата минута, но Янко Георгиев успя да отрази.

Срещата продължи с повече борба, но и брак в действията на играчите. Така Етър пропусна да вземе три точки като домакин и явно ще трябва да се настройва за втория ешелон.

 

Ботев (Пд) направи нещо за сефте от дълго време