Ботев (Пд) направи нещо за сефте от дълго време

0
botev plovddiv
Снимка: facebook.com/botevplovdiv

Ботев Пд победи Ботев Bp с 2:0 преди два дни, като успехът на „канарчетата“ беше до голяма степен рутинен и очакван. Случи се обаче нещо друго, което бе по-малко очаквано, защото от дълго време не се бе случвало. А именно Ботев Пд да изненада съперника си и да му вкара гол след статично положение. Това се случи при второто попадение на „жълто-черните“ срещу врачани. Тогава Балоянис вдигна топката от корнер и я сложи на главата на Антонио Перера, който оформи крайното 2:0.

Справка в статистиката показва, че, ако не броим дузпите, това беше първо попадение на Ботев Пд през сезона от статично положение. Нито от корнери, нито директно от фал, нито след подаване от фал до момента „канарчетата“ не бяха успявали да се разпишат.

Интересното е, че по този показател до началото на 29-я кръг нямаше отбор, който да е по-зле от Ботев Пд. Всеки тим бе вкарал поне веднъж от статично положение, извън дузпите. Дори аутсайдерът в групата Етър няма гол след фал, но имаше поне един след корнер пред съперниковата врата. Другият най-слаб тим в Първа лига до началото на този кръг беше Пирин. „Орлетата“ имаха само един гол след изпълнение на фал в първия кръг, когато паднаха у дома от Берое с 1:2. А и в този кръг вкараха след корнер при победата си над ЦСКА-София.

Трябва да се отбележи, че при Ботев Пд ниската ефективност при статични положения бе факт и през миналия сезон. Тогава само два гола паднаха от такива ситуации. Бароан вкара при загубата от Черно море с 3:4 в Коматево след фал, изпълнен от Джеймс Eтo’o и асистения на Виктор Генев. А самият Генев пък вкара победен гол при символичното гостуване на Хебър на стадион „Васил Левски“. Ботев тогава спечели с 2:1, а попадението на бранителя падна в 80-ата минута. Подаването от ъгловото флагче бе на Емануел Току./ „Мач Телеграф“