Дерменджиев: Знаем реалността, но трябва да оползотворим възможността

0

Националният селекционер на България Георги Дерменджиев заяви, че всички са наясно с реалността, но трябва да оползотворят възможността, която се откри пред отбора.
„Колко човека ще застанат начело? Това не е риск, защото има потенциал. Това не е истинското лице на отбора. Знаем реалността, но се появи възможност, която трябва да оползотворим. Имах много оферти, но искам да съм. Искам да опитаме и да постигнем максималното“, коментира Дерменджиев.
Дерменджиев сподели, че основната му мотивация да поеме националния отбор е, че вижда потенциал в момчетата и не се плаши от трудната обстановка.
„В такава трудна обстановка много малко хора ще искат да дойдат, да. Но аз виждам потенциал в този отбор. Това не е истинското лице на отбора.”
„Познавате Ивелин много добре и знаете, че това, което каже, се получава, но ние ще имаме допълнителен разговор с него, така че може да станат и 92 мачовете му в националния.“
Запитан относно това кой ще наследи капитанската лента, Дерменджиев заяви, че това все още не е на дневен ред.
„Ние имаме мач утре. Капитанът е до мен. Много е рано да се търси нов капитан. Наистина, ще трябва лидер, но аз смятам, че може да играе още. Подобни ситуации са изключително трудни. Ивелин днес сподели решението си с мен и аз го посъветвах да мине мача и да разговаряме след това. Лично аз държа много на присъствието му. Той е лидер и изключително мъжко момче. Мислех, че ще мога да му повлияя по някакъв начин, да изиграе мачовете, но явно той твърдо в себе си е решил това нещо. Щом го обяви официално, познавайки го, мисля, че ще удържи на думата си. Аз пак ще разговарям с него, но шансовете най-вероятно са нулеви. Става още по-трудно сега, защото когато той е на терена успява да ръководи останалите и наистина във всеки момент дава максималното от себе си.“
Дермеднжиев не изключи възможността Попов да се присъедини към щаба му.
„Мисля, че в края на българското първенство в играчите имат доста умора, но смятам, че тези, които играха, вече са възстановени. Утре ще видите промените в състава“, допълни Дерменджиев.
„Мисля, че ще имаме изключително сериозен противник утре. Гледахме предишния им мач, вече имат класиране. Новите играчи най-вероятно ще искат да се доказват, за да може да влязат в групата за Европейското първенство, така че искам много добре да мотивирам играчите си. Очакваме изключително труден мач утре“, каза още селекционерът на България.