Чужденците на ЦСКА-София с рекорден дял игрово време в Първа лига

0
cska otbor
Снимка: cska.bg

ЦСКА-София е с рекорден дял игрово време на чужденците в първите осем кръга от първенството. В цели 81,4% от времето на терена са били легионери, а само в 18,6% са играли българите. Подобно е съотношението в Берое, където през лятото се напълни с аржентинци.

Християн Петров, Иван Турицов, Асен Дончев, Илиан Антонов и Марк-Емилио Папазов са петимата нашенци с игрово време, като рекордьор е Християн Петров с 517 минути, като по този показател е на четвърто място в целия отбор, а Антонов е с най-малко – само 12. В същото време 17 чужденци имат минути на сметката си, като тук рекордьор е вратарят Бусато с 630 минути, следван от Линдсет с 607 и Хайнц с 599 минути. Колумбиецът Браян Морено пък е бил на терена само 6 минути.

Още в пет отбора от Първа лига игровото време на легионерите е било повече от българските момчета. Става дума за Локо Сф, Локо Пд, Левски, Ботев Пд и Лудогорец.

На другия полюс е Славия, където чужденците са получили най-малко шанс. За тях е останало 12,5% от времето. Въпросните легионери са Йон Бакеро, синът на Небойша Йеленкович – Велко, Людовик Соареш и Гасама.

Другите два отбора, които разчитат в най-голяма степен на българи, са Етър с 85,9% и Арда с 79,2%./ „Мач Телеграф“