„Червеният“ капитан сам пожелал да играе срещу Левски

0
iurgen matei
Снимка: cska.bg

Капитанът на ЦСКА-София – Юрген Матей – сам е изявил желание не само да играе, но и да започне от първата минута в дербито с Левски в неделя. Нидерландецът повече от месец лекуваше травма, но в събота взе пълноценно участие в последната тренировка на тима преди сблъсъка със сините. След нея той е изразил готовност да помогне на съотборниците си и по-малко от 24 часа по-късно изненадващо за всички изведе армейците с капитанската лента на националния стадион.

Матей е еталон за себераздаване, дисциплина и жертвоготовност в червената съблекалня и доказа това за пореден път. Лидерът на ЦСКА-София игра силно срещу Левски и помогна отборът да не допусне нито един точен удар съм Густаво Бусато.

Припомняме, че Юрген не игра през цялата есен, след като се възстановяваше от операция в коляното. Направи всичко възможно и бе готов за старта на зимната подготовка, но само след няколко пролетни мача получи нова травма – този път мускулен проблем в бедрото. И той обаче не пречупи нидерландеца, който не се посвени да предложи услугите си на треньора за дербито с Левски./ „Тема спорт“

Кръстопътят на ЦСКА-София