Кръстопътят на ЦСКА-София

0
levski cska
Снимка: levski.bg
-

ЦСКА-София победи Левски в последното издание на дербито. Това е безспорен факт. Факт е и че червените бяха по-добрият отбор в мача. Дотук, добре. Но само дотук. Защото успехът срещу този разнебитен и неуверен тим на Левски, с вратар новобранец и дантелена защита, не може да се брои за голям успех. Не може да бъде и реабилитация за Нестор Ел Маестро.

Армейците са непостоянни, без облик, както и без повече от два силни мача за целия сезон. Те видимо изостават от Лудогорец, а често показват грозен и безидеен футбол. Този сезон вече реално е отписан и титлата остава за пореден път мечта и мираж.

Вярно е, че стартира проектът за нов стадион, но това е друга тема. Въпросът е докога ЦСКА-София ще се лута и ще търси своята шампионска идентичност. Докога българите в отбора ще намаляват и кога най-после ще започнат по-сериозно да се налагат собствени юноши. Отговорите едва ли ще даде Ел Маестро. Може би следващият треньор? А, кой ще е той? Дали някое недоразумение от чужбина, или истински армеец…