Бразилец, собственост на украински гранд, се натиска да остане в ЦСКА 1948

0
202302281051249191

Левият бек Сидклей е предприел сериозно офанзива преди финала с ЦСКА 1948 в сряда, съобщава „Мач Телеграф“. Бразилецът е обявил на шефовете на тима, че иска да остане у нас и се надява да му помогнат това да се случи. Както е известно, той е собственост на Динамо Киев. Сидклей се озова у нас по правилото, което позволи на чуждите играчи да преминат за постоянно или временно в други клубове заради войната в Украйна. То обаче изтича през лятото и не е ясно дали УЕФА ще го продължи. Нищо, че военният конфликт все още е в разгара си. Така Сидклей ще бъде принуден да се завърне в гранда от Киев. Той обаче не иска това да се случи и да мести отново семейството си в Полша или Западна Украйна. Съпругата на Сидклей е във вихъра си у нас. Наскоро тя дори се похвали със специална фотосесия, която си подари.

Украинците обаче едва ли ще искат да оставят с лекота Сидклей у нас, след като на всичко отгоре му плащат и част от заплатата. Все пак той е закупен от тях за 4 млн. евро през 2018 година.

Единственият вариант е Сидклей да подпише нов договор с тях. Сегашният му изтича в началото на 2024 година и Динамо ще го изпусне без да си върне и стотинка от него.

Със сигурност пък от ЦСКА 1948 няма да си правят устата да го купят от украинците, които са му поставили доста сериозна цена – 2 милиона евро.