Браво! Само на 17 години стана най-младият треньор у нас!

0
viktor penev

17-годишният футболист на Академик (Свищов) Виктор Пенев стана най-младият треньор в България с испански лиценз (UEFA C). Той поднови треньорския си договор с отбора на „студентите“ и отново започна да тренира младите надежди на клуба. Талантливият юноша бе открит и обучаван лично от известния треньор и бивш играч на Левски – Росен Илков. Именно бившият ас на „сините“ покани 17-годишния Виктор да играе за отбора и му се довери да тренира младото поколение – деца към Академик.

Виктор Пенев е роден в Мадрид, където от малък играе футбол и е преминал през школите на Атлетико и Виляреал. В България той е играл за юношите на Левски и Славия. Докато тренира в Славия, той има големия шанс да се запознае с легендата Христо Стоичков и признава, че винаги ще помни окуражителните думи на Камата: „Да рита, да рита и пак да рита!“. Именно те го стимулират да поеме към своята детска мечта – да стане голям футболист, която вече е на път да се сбъдне.

Виктор залага не само на спорта, но същевременно учи задочно и в колеж по „Бизнес и маркетинг“. Негови родители са успешната писателка Бойка Николас и гайдарят Пламен Пенев, който преподава в българското училище в Кастейон и участва с испански музиканти в група, в която смесва българския фолклор с испанска старинна музика. Футболната ни надежда има и по-голяма сестра – Паулина Ванегас, която става популярна като участничка във „Фермата“- 2019 г., а днес е една от водещите на предаването „Гозбата на България“.

Родопа започва на 12-ти януари,обяви 4 контроли