Бранеков: ЦСКА е по-добре без Юга, отсъствието му е плюс! Във Втора лига има по-качествени халфове от него

0
-
-

ЦСКА-София приема днес Етър, като треньорът на „червените“ Нестор Ел Маестро няма да може да разчита на наказания си капитан Амос Юга. Преди срещата „Мач Телеграф“ говори с юношата на ЦСКА – Александър Бранеков, който сподели своето мнение за случващото се при „червените“.

„Очаквам ЦСКА да победи и това е съвсем нормално. С оглед на индивидуалното качество, с което разполага отборът, мисля, че ще вземат трите точки. Да не забравяме, че мачът е на „Българска армия“ и това е допълнителен импулс и дава повече преимущество на „червените“. В последната среща отмениха гол на Етър в края. Това може би ще ги мотивира още повече. В първата среща за първенството се видя, че те се хвърлят много. Настройката в мача във Велико Търново и на двата тима показа, че разликата не е толкова голяма в полза на ЦСКА. Даже напротив! Етър тогава изиграха много силен двубой. Треньорът им Светльо Петров е бивш играч на ЦСКА. Съвсем нормално беше да са много мотивирани. Мисля, че сега няма да има разлика в поведението и настройката на отбора. Въпросът тук е по какъв начин ще подходи отборът на ЦСКА. Сега „армейците“ ще трябва да са доста по-концентрирани. На мен ми прави впечатление, че в определени моменти и мачове отборът не играе на 100% от възможностите си. А щом си станал професионален играч за мен е най-логично да си концентриран и мотивиран във всеки един двубой. Трябва играчите да подходят професионално. Тук нещата опират и до начин на мислене, и до манталитет. С тези неща или се раждаш, или не. В крайна сметка играеш за ЦСКА и се бориш за титлата“, заяви Бранеков.

„Това, че Амос Юга няма да играе, мисля, че ще се отрази в добра посока на отбора. Ще се промени играта към по-добро. За мен в родното първенство има много по-добри халфове от него. Дори и във Втора лига има по-качествени. Най-вече като начин на движение с топка или без. За мен неговото отсъствие ще повлияе положително. Във всички мачове, в които той не е взимал участие, отборът е бил доста по-раздвижен и комбинативен. За мен това ще е плюс за ЦСКА. На мен ми прави впечатление как изглеждат чисто физически футболистите. Движението и издръжливостта. Играчите имат повече сила, откакто отборът бе поет от Нестор Ел Маестро. Започнаха да боравят с топката по-добре и има повече острота. Това ми прави впечатление, но като го изключим това и сравним отбора с онзи под ръководството на Саша Илич не бих казал, че има голяма разлика. Да не забравяме, че футболистите са същите. Те не могат изведнъж да променят начина си на мислене. Трудно е играчите да надскочат сами себе си. Има определени моменти и компоненти, в които отборът изглежда много по-добре“, заяви той.

loading...