Божилов: Играхме срещу реплика на Черно море

0

Помощник-треньорът Диян Божилов призна, че Черно море не е приличал на себе си. Той подчерта, че задачата на „канарчетата“ е била доста улеснена поради сериозните кадрови проблеми на съперника.

„Получи се труден мач за нас. През първото полувреме играхме много слабо, едно от най-слабите ни, бяхме мудни, бавни, нямаше изненада в играта ни. Не успяхме да затрудним домакините и така мачът стана труден за нас. В началото на втората а част бяхме по-агресивни и вкарахме. Въпреки че играхме срещу младите футболист на Черно море, прибрахме се назад да запазим преднината си и успяхме“, коментира Божилов.

„Такъв мач няма как да го подценяваш, но случващото се в Черно море ни влияеше. Радвам се, че се настроихме и успяхме да победим“.

„Изключително ни беше улеснена задачата, няма как да не си го призная. Съжалявам, че така трябваше да отпаднат. Не зависят от наш нещата. Играхме срещу реплика на Черно море, не срещу истинския тим“, заяви Божилов.

„Прибрахме се много близко до нашата врата, допуснахме две грешки, които можеха да ни костват мача. Разминахме се и не трябваше да играем продължения“.

„Вутов не обича да стреля от такива положения. Радвам се, че навлиза във форма и в момента е важен играч за нас“.

„И трите отбора (Левски, ЦСКА, Славия) са много добри, няма как да си избираме, ще видим срещу кого ще се изправим. Няма как на този етап един мач да бъде лесен. Който се падне, той. Отиваме и играем за победа. Не мисля, че сезонът за Ботев ще е провал, ако не спечели баража. Ако се класира за Лига Европа, ще бъде бонус за нас. Ние имаме много проблеми, нямаме резерви, едни и същи футболисти играят“, твърди треньорът.

„Да се надяваме, че Тошко Неделев няма да го видим за последен път в баража. Има оферта за него, аз не мога да се меся“.

„Не се е стигнало до конкретни преговори с Трабзонспор, само има оферта. Други отбори трябва да питате ръководството“, завърши своето изказване Божилов.