Ботев победи Берое и стигна до бараж

0
botev vraca
Снимка: facebook.com/BotevVratzaOfficial

Ботев(Враца) победи Берое с 1:0 и успя да се спаси от директно изпадане. Мачът във Враца е бе с някакво сериозно качество, но в случая това няма никакво значение.

Ботев Враца започна много активно срещата. В 3-ата минута Браян Переа овладя рикоширала топка в наказателното поле на Берое, обърна се и шутира, но над напречната греда.

Даниел Генов шутира директно от пряк свободен удар в 7-ата минута, но топката рикошира право в напречната греда на вратата, пазена от Артур Мота.

Мартин Смоленски смени фронта на атаката на Ботев Враца, като комбинира с Мартин Ачков, който отправи мощен изстрел от сериозна дистанция в 13-ата минута, но не намери целта.

Натискът на Ботев Враца даде резултат в 17-ата минута, когато Спас Георгиев получи топката на дясното крило на нападението на своя тим, след което центрира на първа греда, където Даниел Генов бе забравен от бранителите на Берое. Опитния футболист отправи удар с глава и прати топката в мрежата.

В следващите минути Ботев Враца продължи да владее в по-голяма част от времето топката, но не стигна до чисто положение пред вратата на Артур Мота.

Спас Георгиев напредна по дясното крило и центрира, но Мота отби топката. Клери Сербер потърси горния ляв ъгъл на вратата на Берое, но стражът на гостите улови в 37-ата минута.

Първият удар за Берое в срещата дойде в 44-ата минута, когато Роналдо Камара центрира от корнер на втора греда, където Федерико Санети се извиси и стреля с глава, но покрай вратата на Красимир Костов.

На старта на второто полувреме темпото бе ниско, като чистите положения пред Костов и Мота логично отсъстваха.

Роналдо Камара загуби топката в центъра, а Даниел Генов отне и тръгна на самостоятелен рейд, който завърши с удар от границата на наказателното поле в 58-ата минута. За втори път обаче опитният футболист бе спрян от напречната греда.

Марко Мажуга навлезе с топката в наказателното поле на Берое и шутира ниско по тревата, но Артур Мота отрази в 74-ата минута.

В крайна сметка Ботев победи и отива на бараж.