Борци от 20 държави вече са заявили участие на турнира „Дан Колов – Никола Петров“

0
Снимка: БФБорба

Състезатели по борба от 20 държави вече са заявили участие на престижния турнир „Дан Колов – Никола Петров“. Той ще се проведе от 7 до 11 април в зала „Сила“ в Пловдив, съобщиха от федерацията.

У нас пристигат националите на: Русия, Сърбия, Украйна, Грузия, Казахстан, Иран, Латвия, Венецуела, Аржентина, Хондурас, Колумбия, Швеция, Мексико, Канада, Македония, Чили, Бразилия, Еквадор, Румъния, Македония.

Класиците вече са в Самоков на подготовка, където тренират с представителния тим на Сърбия. Свободняците са в Тетевен. Част от жените също са в Тетевен, а друга – в Благоевград.

Някои от страните-участнички на турнира ще останат и на лагер за световната олимпийска квалификация, която ще е в „Арена Армеец“ от 6 до 9 май. Само финалистите във всяка категория взимат квоти за Токио 2020. Визите не са поименни.

До момента България има 5 квоти, спечелени от Тайбе Юсеин (62), Миглена Селишка (50), Евелина Николова (57), Георги Вангелов (57) в свободния стил и Кирил Милов (97) в класическия, припомниха от федерацията.

loading...