Бивш президент на Левски: Трябва търпение, този тим сега се сглобява! Николай ще намери начин да изкара отбора от тази криза

0
Снимка: levski.bg

Бившият собственик на ПФК Левски Томас Лафчис даде интервю за предаването „Арена спорт“ по БНТ, в което коментира актуалната обстановка в „синия“ клуб. Той говори за слабата форма на отбора в последните седмици, като призова за търпение и изрази категорична позиция, че тимът не страда от криза на вратарския пост.

„Късата пейка и липсата на основни футболисти в Левски доведоха до тези некачествени изпълнения на терена. Иначе аз смятам, че съставът играе добре в последните три месеци въпреки продажбата на трима основни играчи. Трябва обаче търпение, защото отбор не се гради толкова лесно. Николай е добър специалист и ще намери начин да изкара отбора от тази криза след мачовете с Лудогорец и ЦСКА. „Сините“ привърженици в никакъв случай не трябва да се отчайват, защото в момента този тим се сглобява. Смятам, че треньорът има нужда от спокойствие“, започна Лафчис.

„Няма футболист, който да не е правил грешки. Да не говорим и за вратарите. И двамата са много млади и им трябва спокойствие, за да успеят да се реализират. Със сигурност обаче не е добре да имаш двама добри вратари на подобна възраст. Треньорът на вратарите заедно с останалия щаб трябва да изберат кой страж да бъде налаган и той да играе. Аз обаче не смятам, че има криза на този пост в Левски, защото и Пламен Андреев, и Иван Андонов са много талантливи и имат своето бъдеще в отбора“, продължи той.

Президентът на Левски през 90-те години на миналия век разкри още и дали поддържа контакт с настоящото ръководство на тима начело с Наско Сираков.

„Виждаме се често със сегашното ръководство на Левски, но съвети не са ми искали. Аз все пак им влизам в положението, защото е нормално публиката да иска победи, но тя трябва и да подкрепя отбора и в тежките моменти. Привържениците трябва да знаят, че Левски е религия и да са зад тима във всички мачове, защото това е истинската любов“, заяви бизнесменът.

Лафчис за Гонзо: Показа, че може да работи правилно! Знае механизмите, с които да оправи българския футбол