БГ рефер отново ще свири в Шампионската лига

0

Пловдивчанинът Емил Митев получи съдийско назначение за започващата в сряда Шампионска лига по минифутбол на Европа в Херцег Нови, Босна и Херцеговина. Присъствието на Митев сред избраните рефери на Стария континент само затвърждава авторитета на България в тази разновидност на най-популярния спорт, тъй като вече в пореден топ-турнир на European Minifootball Federation България има представител.

На Европейското това лято Тодор Малинов ръководи мачове в Кошице (Словакия). Самият Митев заяви, че се чувства добре подготвен и амбицията му е с отличното си представяне да остане до края на турнира и да получи мачове от заключителните етапи на състезанието. Шампионската лига по минифутбол събира 24 отбора от цяла Европа на едно място.

Българският първенец Тера Трак (Велико Търново) с треньор Тихомир Тодоров, който миналата година стигна до четвъртфинал, утре ще стартира в група Е срещу представителя на домакините Литен Сараево. Втората им среща е с АТС (Албания). Другият български представител DXC Technology попадна в трудната група В, където водач е миналогодишният финалист в турнира АЕК Орадя (Румъния), сега подсилен и с национали на Унгария. Другият сериозен противник е G.I.C La Plate De Cunde от Чехия – страната номер 1 в европейската ранглиста по минифутбол. Мачовете на българските отбори са в четвъртък от 18.00 и от 22.00 часа.