Бербатов: Жалко за Почетино,изненадан съм

0
dimitar berbatov

Бившият голмайстор на Тотнъм Димитър Бербатов коментира уволнението на Маурисио Почетино и назначаването на Жозе Моуриньо за мениджър на шпорите.

“Странно решение, но нещата се нуждаеха от промяна. Това беше голяма изненада за мен, не го очаквах. Не мисля, че някой го е очаквал. Тотнъм си имаха своите проблеми, но уволнението на Почетино ми се струва странно. За мен той беше перфектният човек за клуба. След известно време идва момент, в който се нуждаеш от промяна, защо свикваш с определени неща, достигаш потенциала си и спираш да прогресираш. Когато това се случи, трябва да направиш промяна и да, сигурно отборът е навлязъл в застой. Това не е благоприятно и за двете страни, така че те се разделиха. Аз обаче съжалявам за това тяхно решение.

Денят, който може да определи Почетино, Тотнъм и Моуриньо
“Шпорите” намериха перфектния за тях нов мениджър. Това ново назначаване, както обичайно става при идването на нови наставници, ще внесе нов живот в отбора, ще реорганизира нещата и хората ще започнат да се доказват. Футболистите трябва да са доволни, защото ще играят под ръководството на един от най-добрите мениджъри в света и това е чудесна възможност за тях. Ръководството явно си е мислело: “където и да отиде, той носи трофеи”, а Тотнъм има нужда от трофей, говорим за това непрекъснато. Той има нужния опит и може да им донесе трофей, за да усетят триумфа, да развият манталитет на победители и да свикнат с това. Той вече е спечелил толкова много в кариерата си и ще е интересно да видим дали вече е улегнал“ -написа Бербатов в една от традиционните си рубрики.