Багата бие пред стотици българи в Чикаго

0
BAGATA

Единственият българин в най-престижната ММА промоция в света – UFC – Благой Иванов постигна втората си победа, след като ступа австралийската надежда в смесените бойни изкуства Тай Туваса на дългоочакваната гала вечер пред стотици българи в Чикаго UFC 238. Разнообразната и вълнуваща битка се проведе в пълните три рунда и накрая съдиите трябваше да решават изхода й, но и тримата логично присъдиха успеха на Багата.
Иванов вече е със статистика 18 победи и 2 загуби, докато Туиваса записа едва второто си поражение в окгатона, след като в предишния си сблъсък бе спрян от бившия шампион Жуниор дос Сантос. Багата изълни перфектно тактическия си план и спечели дуела във всеки един компонент, като най-добрият аспект от играта на австралиеца бяха десните му вътрешни лоукикове. Като цяло обаче статистиката също бе категорична в полза на Благой
Багата, за съжаление, не можа да се поздрави с победа във втория рунд, защото успя да осъществи гилотина и съперникът се предаде, но само 1-2 секунди след сирената! Според правилата срещата трябваше да продължи, въпреки успешната хватка на Иванов…Благой влезе първи в размените в третия рунд и успяваше да избегне ръцете на съперника, нищо че Туиваса го срещаше с десни лоукикове. В крайна сметка двамата издържаха до последната сирена и се поздравиха приятелски, защото дадоха всичко от себе си и предложиха на зрителите чудесен и разнообразен дуел.
Решението на съдиите можеше да бъде само едно – победа с 29-28, 30-27, 30-27 за Благой Иванов!