Арда с шанс да изхвърли ЦСКА 1948 от шестицата

0
arda otbor
Снимка: fcarda.bg
-

Арда получи шанс да извади ЦСКА 1948 от първата шестица. Ако днес играчите на Николай Киров победят Етър, а „червените“ от Бистрица не успеят да спeчелят срещу амбицирания да се спаси Ботев Враца, тимът от Кърджали ще заеме 6-то място във временното класиране.

Добрата новина за Арда е страхотният дебют на Чинонсо Офор, който излезе титуляр срещу Крумовград, без да е участвал в нито една зимна контрола и без Николай Киров да има представа за играта му. Това обаче не попречи на тарана да открие рано резултата след изключително труден удар с глава, а малко след това да подаде топката от аутлинията на Иван Коконов, който обаче от добра позиция не успя да улучи вратата. Впоследствие Офор, който на 27 май ще навърши 24 години, продължи да отиграва топката правилно и със самочувствие и даде повод на специалистите да се запитат дали навиците, които е изградил в американската Мейджър Лийг Сокър ще му помогнат да се утвърди в българското първенство, или родната ни действителност ще му се отрази негативно.

При всички случаи обаче с доброто си представяне в първия си мач Чинонсо изпраща добри сигнали и загатва, че може да е достоен заместник на напусналия през зимата Преслав Боруков и сериозен конкурент на Тонислав Йорданов за място на върха на атаката./ „Мач Телеграф“

Гонзо с революционно нововъведение в родния футбол