Арда пречупи Славия във важен мач

0
arda chinonso ofor 1
Снимка: facebook.com/FCARDA.bg

Арда победи Славия с 3:1 в мач, който бе важен и за двата тима. По този начин белите загубиха шанс за бараж за Европа. Арда съхрани надежди за седморо място в крайното класиране.

Домакините започнаха по-активно двубоя, но без да създадат ситуация, която да затрудни защитата на „белите“ и Светослав Вуцов.

В осмата минута бе първата по-добра ситуация за гостите. Ертан Томбак върна към Владимир Николов, чийто удар обаче се отби в страничния стълб на вратата, пазена от Анатолий Господинов.

В 11-ата минута Принц Окезие беше оставен сам в наказателното поле на „белите“, но ударът, който отправи бе неточен.

В 20-ата минута Господинов направи две много хубави спасявания, след изстрели на Владимир Николов, а впоследствие се оказа, че е имало засада.

Десет минути след това бе първият точен удар в двубоя – Иван Тилев пробва да изненада с изстрел от дистанция Светослав Вуцов, но стража на столичани без проблем улови топката.

В 33-ата минута Арда успя да поведе в резултата. Тонислав Йорданов получи на дъгата на наказателното поле и с мощен изстрел прати топката във вратата на Вуцов – 1:0.

В 41-ата минута Господинов отрази изстрел на Денислав Александров, след което топката стигна до Тони Тасев, а той я продължи към Владимир Николов, който я бутна в мрежата. След преразглеждането с ВАР, което отне около пет минути заради съмнения за засада, попадението бе признато.

След почивката Златомир Загорчич реши да направи промяна в своя състав. На мястото на Кристиян Стоянов в игра се появи Емил Мартинов.

В 51-ата минута Иван Минчев стреля директно от пряк свободен удар, но Господинов лесно улови. Арда отговори с изстрел над вратата на Тонислав Йорданов.

Арда отново успя да поведе в резултата в 62-ата минута. Светослав Вуцов изпусна топката след центриране в наказателното поле и Пламен Крачунов отблизо я прати във вратата му.

Десет минути по-късно Станислав Иванов навлезе в наказателното поле на Славия, справи се с Ертан Томбак и Емил Стоев, но Светослав Вуцов отрази удара му.

В 80-ата минута Вуцов направи още едно добра спасяване, като този път отказа Иван Коконов.

Коконов обаче се реваншира подобаващо малко по-късно. В 86-ата минута той засече избита след ъглов удар топка, пращайки я в долния ляв ъгъл за 3:1. С това мачът приключи.