Анаболите разкапаха органите на брутален културист

0
-
-

Американският екстремен бодибилдър Рич Пиана почина на 46-годишна възраст, след 2 седмици, прекарани в изкуствена кома.

Пиана беше приет по спешност в болница, след като колабира в банята на жилището си, докато приятелката му Шанел Дженсън е подстригвала косата му. Младата жена не е успяла да задържи тежкоатлета при падането му. Пиана така и не успя да се събуди след претърпяната травма при удара на главата си в пода.

Смъртта на Пиана беше потвърдена и от бившата му съпруга, с която са разделени от близо една година.

Сара Пиана написа в профила си в Instagram, че сърцето й е разбито от загубата. Множество от най-известните имена в бодибилдинга изразиха съболезнования на семейството му.

Рич Пиана беше една от големите звезди на бодибилдинг-сцената, с над 1 милион последователи в социалните мрежи. Американецът обаче беше силно противоречива фигура заради откритата подкрепа на приемането на допинг-вещества.

От 18-годишна възраст Пиана приема анаболни стероиди, като една година по-късно става победител на конкурса „Мистър Калифорния“.

Освен това, помпаше мускулите на ръцете си изкуствено със субстанцията Синтол – течност на маслена основа, която имитира наличието на развити мускули. Синтолът се състои от бензин, алкохол, мастни киселини и лидокаин. Страничните ефекти от употребата му обаче могат да предизвикат увреждане на нервната система, запушване на белодробните артерии, инфекции, мозъчен удар, кисти и язви на мускулната тъкан, пише уебкафе.

Една от последните цели, които Пиана си поставяше, гласеше: „Ръце, по-големи от главата“.

Все още не е изяснено дали приемът на анаболи е причината за смъртта на Рич Пиана. Екипите на Спешна помощ, които са се отзовали на сигнала за инцидент в къщата на бодибилдинг-звездата, свидетелстват, че са открили не само 20 бутилки със стероиди, но и „бял прах“ върху масата.

Ненавременната смърт на Пиана е третият фатален случай за последните седмици на бодибилдинг-сцената. В средата на август, южноафриканският световен шампион Сифисо Лунгело почина на 23-годишна възраст по време на неуспешен опит за изпълнение на задно салто на сцената на състезание.

Преди няколко дни 26-годишният американец Далас Маккарвър беше намерен в безсъзнание в кухнята си. Все още не е публикуван резултатът от съдебно-медицинската експертиза.

loading...