Изненада: Левски праща доскорошен титуляр в конкурент от шестицата

0
Снимка: levski.bg
-
-

Слабия може да се подсили с футболист на Левски, съобщава „Тема Спорт“. Белите искат 23-годишния десен бек Ивайло Найденов. Бранителят почти сигурно ще акостира под наем в „Овча купел“ до края на сезона. Двете ръководства вече са обсъдили тази възможност. Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич иска да засили конкуренцията на десния бек. Там Ертан Томбак е почти без алтернатива цяла есен. Найденов пък не попада в плановете на старши треньора Станимир Стоилов. Той може да действа и като вътрешен полузащитник.

Младокът не успя да се възползва от шанса, че сините стартираха в ограничен състав, и не можа да си спечели титулярна позиция. Той стартира в едва четири мача сред 11-те и не успя да убеди в тях. В последните двубои не намери място в състава на Мъри и треньорът на сините е предложил на ръководството да го прати под наем през пролетта, а след това да преценява бъдещето му на „Герена“. Именно Славия е основна опция за 23-годишния футболист.

През есента Найденов изигра само 9 мача за Левски в Първа лига, като бе на терена в 424 минути. Веднъж вече играчът бе преотстъпван. През пролетта на 2019-а носи екипа на Арда, като записа 11 мача за кърджалийци във Втора лига.